Het clubhuis

De Burcht is het onderkomen van verschillende spel-onderdelen van de stichting "Scouting de Burcht".

Het clubhuis ligt aan de rand van Hilversum-zuid, in een bosgebied aan de rand van een rustige woonwijk. In hetzelfde gebied hebben nog enkele clubs hun onderkomen. Het betreffende bos maakt deel uit van een vrij toegankelijk omvangrijk bos- en heide gebied, dat ligt tussen Hilversum, Hollandse Rading en Loosdrecht.

Het nabij gelegen terrein kan gebruikt worden als speelterrein. Op korte loopafstand is een grote speelweide midden in het bos gelegen.

De bij het clubhuis aanwezige kampvuurkuil nodigt uit voor gezellige en sfeervolle avonduren. Wel dient voor het stoken de brandweer te worden gebeld. (zie hiervoor de brandvergunning)

"De Burcht" is geheel in hout opgetrokken. Buiten valt zijn groene kleur weg tegen de achtergrond van de natuurlijke vegetatie, terwijl de binnenkant zijn blankhouten kleur bewaard heeft.

De indeling van het gebouw is als volgt:

• drie groepsvertrekken van 5 x 8 meter
  • een leiderskamer van 5 x 6 meter
  • een keuken van 4 x 4 meter, voorzien van koud- en warm water, kookgelegenheid (gasstel+oven en 2 grote industriebranders), koelkast, magnetron en bergruimte.
  • wasgelegenheid met 7 kranen en 2 douches
  • 4 toiletten

Er zijn geen pannen, borden en bestek; die moeten dus zelf worden meegenomen Iin overleg kunnen grote pannen beschibaar gesteld worden

De zolder is niet begaanbaar en daardoor zal één van de drie groepsverblijven als slaapgelegenheid moeten dienen.
Matrassen, kussens en dekens of slaapzakken moeten zelf worden meegebracht.
Alle ruimtes zijn middels centrale verwarming te verwarmen.
Auto's kunnen tot aan het clubhuis rijden.

De "Burcht" is telefonisch bereikbaar onder nummer 035-6239454. Deze is alleen voor inkomende gesprekken, voor uitgaande gesprekken dient een eigen mobiel worden gebruikt

Het is ook mogelijk om van onze internetaansluiting gebruik te maken,

Wij hebben ADSL breedband. Ideaal om je kampsite bij te houden, informatie over de omgeving op te zoeken of bijvoorbeeld contact te houden met ouders.

Technische gegevens:

• 4096 kbps download / 1024 kbps upload
  • Wireless internet (WiFi zonder WEPkey) (evt. bekabeld)
  • Vast IP-adres (voor bijv. streaming video/webcam)
  • Je dienst zelf een computer mee te nemen, wij leveren alleen de verbinding